Com invertir en el futur és sinònim d'invertir en sostenibilitat

La sostenibilitat, l'art de satisfer les necessitats actuals sense comprometre el benestar de les generacions futures, cobra una rellevància cada vegada més profunda en el nostre món i en l'univers financer. Les inversions responsables permeten generar riquesa amb millors conseqüències tant per al planeta com per a la societat. Les bones pràctiques a l'hora de dur a terme inversions sostenibles, es poden transformar en canvis significatius per a tothom.  

Claus per entendre les inversions sostenibles

Tot ha canviat

Els canvis climàtics, demogràfics i tecnològics estan transformant el planeta i la societat. Adaptar-se a aquesta realitat és crucial per a les empreses i per als inversors. En l'actualitat, per ser rendibles, ser íntegres des d'un punt de vista mediambiental i social es converteix en una necessitat. 

Una societat sostenible

La majoria dels ciutadans són conscients de la necessitat de la sostenibilitat. Moltes de les persones que volen invertir es desfarien de les inversions si hi hagués un escàndol important a la companyia en la qual inverteixen, o si no s'identifiquessin amb els seus valors (drets humans, privacitat de dades, canvi climàtic, etc.)

Els factors ASG

Les empreses i inversors han d'entendre i cuidar els tres pilars clau de la sostenibilitat: factors ambientals (A), factors socials (S) i factors de govern corporatiu vinculats a les pràctiques internes en matèria de governança (G). Aquests punts ens permeten analitzar quan una entitat és sostenible. 

Finances sostenibles en 7 jugades

Falsos mites sobre inversions sostenibles

 • Sostenibilitat = ecologia?

  Les inversions ASG no tenen a veure només amb el medi ambient (A), sinó també amb dimensions socials (S) o la governança (G). Cal comprendre que la sostenibilitat va més enllà dels aspectes verds i que té àmplies repercussions sobre la nostra vida i sobre com invertir.

 • Sostenibilitat = ètica?

  La sostenibilitat no és només exclusió i ni un tema d'ètica. No es tracta només d'excloure, sinó també d'incloure. Invertir de manera sostenible significa mirar les empreses des de diversos enfocaments considerant múltiples aspectes.

 • Sostenibilitat = menys rendibilitat?

  Invertir de manera sostenible no equival a reduir la rendibilitat de la cartera. Hem d'interioritzar que ser sostenibles en les inversions ajuda a córrer menys riscos, a captar més oportunitatsi a triar dinàmiques relacionades amb el cicle econòmic.

 • Sostenibilitat = moda?

  La sostenibilitat no és una tendència passatgera, és un canvi de paradigma i una necessitat per a empreses i inversors. Entendre que les finances sostenibles tenen a veure amb el benestar futur de l'economia i dels individus és clau.

chica con ordenador

Si en vols conèixer més informació, deixa'ns les teves dades i t'oferirem una informació personalitzada

Sol·licita'n informació