Calcula tu seguro online en menos de 5 minutos
Selecciona uno de nuestros seguros y calcula tu precio sin compromiso
¿Has solicitado algún presupuesto anteriormente?
RECUPERAR PRESUPUESTOSi lo prefieres, llámanos
Podrás calcular tu seguro de forma personalizada a través de un agente. Teléfono exclusivo para contratar.
Dirígete a tu oficina más cercana
Localiza tu oficina AXA más cercana. Tienes 2500 a tu disposición

GLOSSARI
Liquidació
La liquidació és el procés mitjançant el qual es determina, s’ajusta i es finalitza una obligació econòmica. En el sector assegurador, fa referència al càlcul i al pagament d’indemnitzacions per sinistres coberts per una pòlissa. També es pot aplicar a la dissolució d’una empresa, la cancel·lació de deutes o el tancament d’operacions financeres.
La liquidació és el procediment que permet saldar un compte i donar per finalitzades obligacions econòmiques. Varia segons el context en què s’utilitzi, ja sigui en l’àmbit assegurador, mercantil, fiscal o financer.
Per tant, el càlcul d’una liquidació depèn del tipus d’obligació que es pretengui tancar:
- En assegurances: es basa en l’avaluació del sinistre, la cobertura contractada i les condicions de la pòlissa. El procés sol incloure la intervenció de pèrits per determinar l’import de la indemnització i normalment té terminis específics establerts en la pòlissa i la legislació vigent.
- En operacions financeres: es determina segons el saldo pendent d’un compte o contracte, i es tenen en compte interessos, comissions i valors de mercat. Per exemple, en liquidar un producte d’inversió, se’n calcula el valor actual considerant-ne el capital inicial, els rendiments generats i les comissions aplicables.
- En fiscalitat: es calcula quant s’ha de pagar en impostos havent tingut en compte els ingressos, les deduccions i altres obligacions fiscals. Per exemple, per a la liquidació de l’IVA, una companyia compara l’IVA que ha cobrat als clients amb el que ha pagat en les compres. Si ha cobrat més del que ha pagat, ha d’ingressar la diferència a Hisenda; si al contrari, ha pagat més del que ha cobrat, en podrà sol·licitar la devolució o compensar-ho en declaracions futures.
- En liquidació d’empreses: implica la conversió d’actius en diners, la cancel·lació de deutes i la distribució del romanent entre els socis o accionistes. Aquest procés segueix un ordre legal establert que prioritza diferents tipus de creditors.

Si en vols conèixer més informació, deixa'ns les teves dades i t'oferirem una informació personalitzada
Sol·licita'n informació