Càtedra de Prevenció de Riscos

El Parque de las Ciencias i la Fundació AXA van crear la càtedra AXA de Prevenció de Riscos, amb l'objectiu de fer recerca, promoure i desenvolupar projectes sobre prevenció, tant a escala nacional com internacional.

Atesa la situació especial d’estat d’alarma i d’aïllament en què es troba el país, la Fundació AXA i el Consell General de la Psicologia d’Espanya han elaborat un decàleg adreçat a les famílies que conviuen amb gent gran per oferir-los mesures orientades a mantenir el bon estat d’ànim d’aquest grup de població tan vulnerable. Clica aquí per llegir el decàleg sencer (PDF) 216KB

La càtedra té un consell assessor format pels membres següents: el president i vicepresident de la Fundació AXA, Juan Manuel Castro, d’una banda, i el director de la Fundació, Josep Alfonso, juntament amb el director del Parque de las Ciencias de Granada, Ernesto Páramo, de l’altra. El director de la càtedra, José Millán Villanueva, és el comissari del pavelló Cultura de la Prevención.

L’acord respon a una preocupació social i institucional creixent pels índexs de sinistralitat; un problema que afecta diferents àmbits de la vida, com ara la mobilitat, la feina o l’habitatge, i que té un cost humà i econòmic tan elevat que és impropi de societats avançades. Per això la cooperació entre totes dues institucions és una oportunitat per fer divulgació i combatre aquest mal en la societat.

El Parque de las Ciencias fa anys que treballa en aquesta línia, tenint com a referent el pavelló Cultura de la Prevención, l’únic espai permanent d’aquesta mena a Espanya. Per la seva banda, la Fundació AXA, que pertany a un grup assegurador amb dos segles de vida, ha anat transmetent de fa temps, entre altres finalitats, una visió integral i responsable sobre la previsió, la prevenció i la protecció contra els riscos.

En la inauguració, Juan Manuel Castro va assenyalar que "el primer acte de la prevenció és tenir coneixement del risc, saber-ne la magnitud i la classe, per a la qual cosa aquesta càtedra serà fonamental. Cada any a AXA atenem milions de sinistres i una part important es podrien haver evitat amb una bona prevenció".