Constants i Vitals

L'octubre de 2014, coincidint amb el naixement de la primera campanya de responsabilitat corporativa (RC) en la història de laSexta, Constants i Vitals, Fundació AXA va reforçar la seva aliança amb el grup de comunicació i va impulsar aquesta iniciativa dirigida a secundar i enfortir la recerca mèdica de qualitat i la prevenció en salut.

Constants i Vitals distingeix els millors projectes de recerca i prevenció en salut

Cada any, se celebren els premis Constants i Vitals, que tenen com a objectiu potenciar, posar en valor, secundar i enfortir la feina investigadora dels científics espanyols en l'àmbit de la biomedicina, així com les campanyes de prevenció en salut.

 

Un comitè d'experts

Constants i Vitals compta amb el suport d'un comitè d'experts de reconegut prestigi nacional i internacional que actua com a òrgan consultiu i que vetlla per l'estratègia d'aquesta iniciativa. Està format pel Dr. Mariano Barbacid, bioquímic i investigador molecular; Bartolomé Beltrán, director de prevenció i serveis mèdics d'Atresmedia; Josep Brugada, consultor sènior de l'Hospital Clínic Universitari de Barcelona; Ángela Nieto, professora de recerca del CSIC i directora de la Unitat de Neurobiologia del Desenvolupament de l’Institut de Neurociències d'Alacant; Carlos Camps Herrero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica Hospital General de València i president de la Fundació ECO; Flora de Pablo, doctora en Medicina per la Universitat de Salamanca i professora de recerca del Centre de Recerques Biològiques del Consell Superior de Recerques Científiques a Madrid; Ángela Milla, directora de salut i accidents d’AXA; María José Alonso Fernández, catedràtica de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica a USC i pionera en nanotecnologia farmacèutica i nanomedicina; Fátima Bosch, catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular i directora del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica; Alfredo Carrato, president de la Comissió Nacional d'Oncologia Mèdica, de la Societat Espanyola de Recerca en Càncer i de la Federació Espanyola de Societats d'Oncologia; María Sanz Vicente, subdirectora de la Fundació General CSIC (FGCSIC); Ramón Reyes Bori, president de AECC i de la Fundació Científica AECC, i Jesús García-Foncillas, director Institut Oncològic.

 

Converses Constants i Vitals

Aquesta iniciativa impulsada el novembre de 2020 té com a objectiu enfortir la feina dels nostres científics en un moment clau per als avenços en aquest camp. Són debats moderats per la periodista Mamen Mendizábal durant els quals s'aborden temes d'actualitat sobre ciència i recerca. La primera edició va comptar amb la presència de Pedro Duque (ministre de Ciència i Innovació) i Ángela Nieto (professora de recerca del Consell Superior de Recerques Científiques i directora de la Unitat de Neurologia del Desenvolupament de l'Institut de Neurociències d'Alacant) i es va centrar sobre la campanya "Objectiu 2%", la recollida de signatures per elevar a aquest percentatge del PIB la inversió en ciència. La segona edició va tenir com a tema principal el procés de vacunació de la covid-19 a Espanya i va comptar amb la participació de Mariano Barbacid (professor d'oncologia molecular del CNIO i membre d’AXA Research Fund), María Jesús Lamas (directora de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris) i Isabel Sola (codirectora del laboratori de Coronavirus CNB-CSIC).

 

Campanya "Objectiu 2%"

Si apostar per la ciència ha estat sempre una inversió clara de futur i un indicador de la salut d'un país i els seus ciutadans, els temps actuals han demostrat la necessitat de fer un pas més. En aquest context, l'octubre de 2020, la plataforma RC Constants i Vitals, juntament amb la Fundació AXA, van llançar la campanya de recollida de signatures "Objectiu 2%" per elevar al 2% del PIB la inversió en ciència.